petek, 2. december 2016

Mali presni srček

Za obletnico zveze, ki sva jo s fantom praznovala pred kratkim sem pripravila mini tortice v obliki srčka. Sladica je primerna za vse, ki se prehranjujejo vegansko, paleo ali pa bi se radi samo zdravo posladkali.
Za 4 tortice potrebujemo:

PRVA PLAST
  • 1/2 skodelice mandljev (lahko tudi moko)
  • 1 skodelica kokosove moke
  • 1/3 datljeve paste (ali po okusu)
  • ščep soli
  • ščep vanilije v prahu
ČOKOLADNA PLAST
  • 1/2 večjega avokada (ali celega manjšega)
  • 1/3 datljeve paste (ali po okusu)
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • ščep vanilije v prahu
BOROVNIČEVA PLAST
  • 1 skodelica borovnic (sveže ali zamrznjene)
  • 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih vsaj 4 ure, še bolje čez noč)
  • ščep vanilije v prahu
  • 1/3 datljeve paste (ali po okusu)
  • 1 jedilna žlica stopljenega kokosovega olja
DATLJEVA PASTA
  • 150g datljev
  • voda
PRIPRAVA

Za mersko enoto sem uporabila skodelico za kavo.

Najprej pripravimo datljevo pasto za vse plasti. Datlje meljemo, dokler ne nastane sprijeta kugla. Dodamo vodo im meljemo, dokler ne dobimo gladke paste. Postavimo na stran.

Pričnemo s prvo plastjo.
Če imamo cele mandlje jih najprej zmeljemo, nato dodamo še kokos in preostale suhe sestavine. Na koncu dodamo se del datljeve paste in še malo mešamo. Maso čim bolj potlačimo v modelčke.

Za 1. kremno plast narezan avokado damo v mešalnik in mu dodamo preostale sestavine. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase, katero enakomerno razporedimo po osnovi. Za nekaj časa postavimo v hladilni ali če se nimate veliko časa v skrinjo.

Za zadnjo plast pa vse sestavine stresemo v mešalnik in mešamo, dokler ni zmes kremasta. Iz hladilnika vzamemo modelčke in jih napolnimo s kremo. Postavimo na hladno dokler se ne strdi.
Okrasimo po želji.

Namesto srčkastih modelčkov lahko uporabite tudi druge ali manjši tortni model, lahko pa tudi običajnega vendar v tem primeru pomnožite sestavine x2.

Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar