četrtek, 21. julij 2016

O MENI

Na kratko nekaj besed o meni. Moje ime je Andreja, dekle z veliko željo po zdravju. Zanima me ogromno stvari in obožujem nove izive.

1. tekma
Septembra 2013 so mi diagnosticirali  Hashimoto tiroiditis (ščitnica počasi odmira in deluje slabše), prvotna terapija mi ni ustrezala in ko so mi jo spremenili sem zopet zaživela polno življenje. Aprila 2014 so mi postavili še diagnozo Papilarni karcinom ščitnice (rak na ščitnici). Kljub bolezni sem se oktobra 2014 udeležila svojega prvega fitnes tekmovanja.

Februarja 2015 sem bila operirana na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, odstranili so mi pol ščitnice. Zakaj ne celo? Med OP je nastal zaplet, prerezali so mi povratni živec in kirurg ni hotel nadaljevati, saj bi se lahko še bolj zapletlo. Po operaciji sem zelo počasi okrevala, dolgo časa so potrebovali, da so mi ˝našli˝ tisto pravšnjo dozo ščitničnih hormonov, ki jih moram dodajat. Zaradi predolge bolniške tudi ostala brez službe.

Oktober 2015
Ampak vseeno, sem se nekako sestavila, in do oktobra 2015 mi je uspelo skoraj nemogoče, prigarala sem si še eno fitnes tekmovanje. In resnično sem bila vesela in ponosna na moj dosežek.

Mesec po tekmi pa se je pričelo vse se-suvat, kot hišica iz kart. Kile so se kljub urejenim hormonom, treningu in urejeni prehrani nezadržno pričele dvigat. In to ne počasi, tudi po 2-3kg na dan je bilo več. Počutje grozno, brez energije, napihnjenost, izmenjevanje drisk in zaprtosti. Res se ne da opisat z besedami. Tako sem začela hodit od enega do drugega zdravnika in tako je še vedno.

Ker mi uradna medicina ni znala več pomagati, sem za pomoč prosila specialista za funkcionalno medicino, Sanidja Bitenca.

Ker je bilo toliko ljudi, ki želi spremljati mojo zgodbo sem se odločila za pisanje bloga. Moja želja je, da v mojem blogu najde čimveč ljudi s podobnimi tegobami rešitev za svoje težave, hitreje kot jaz.

To je na kratko o meni, več boste pa izvedeli v sledečih objavah ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar