torek, 26. julij 2016

VIKEND V GRAZU

S fantom sva za vikend pohajkovala po Grazu, glavnem mestu avstrijske zvezne dežele Štajerke. Mesto je drugo največje mesto v Avstriji.

Namen obiska je bil krajši mestni oddih. Petek sva namenila shoppingu. V jutranjih urah je bil odhod, po dobrih 2h sva prispela do velikega shopping centra Seiersberg, kjer je tudi Primark trgovina, ki je bila najin glavni cilj. Nakupila sva res veliko za zelo malo denarja.

Popoldan sva se počasi odpravila do hotela, kjer sva se namestila in po krajšem počitku odpravila do mesta. Postaja busa, ki pelje direkt na Jakominiplatz (center) je bila tik pred hotelom. V centru je kar nekaj parkirnih hiš, ampak je javni prevoz veliko ceneje. Karta za 24h stane 5€/osebo, parkirne hiše pa nekje 2-3€/h.
V večernih urah sva se vrnila v hotel in odpravila večernem počitku.


V soboto, sva se po zajtrku odpravila v fitnes, izbrala sva FITINN Jakominplatz.

Sobotno popoldne pa sva namenila raziskovanju mesta. Najprej sva se odpravila v Landeszeughaus, ki je največja zgodovinska orožarna na svetu.




Potem naju je pot vodila po mestu, mimo Kunsthaus, preko Murinsel, po 260-ih stopnicah na vrh Schlossberga.

Po vrnitvi v hotel je sledil počitek.



Po nedeljskem dopoldanskem sprehodu po mestnem trgu sva se odpeljala do Thala, malo izven Graza, kjer se nahaja muzej Arnolda Schwarzenegger-ja.


Vikend sva izkoristila maximalno, saj me sedaj po vrnitvi čaka naporen 8 tedenski protokol zdravljenja SIBA. Več o tem pa drugič. ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar